Contract sponsoring

Contract sponsoring is een sponsor verbintenis welke voor meerdere jaren wordt vastgelegd. De organisatie van de Ronde van Kloosterburen gaat ieder jaar opnieuw op pad om sponsoren te werven voor de wielerronde. Er is een trend gaande dat sponsoren zich voor meerdere jaren aan het evenement verbinden.

Hoofdsponsor

De Rabobank Noordenveld West Groningen is hoofdsponsor. De sponsor ondersteunt de organisatie met een contract voor meerdere jaren. In 2011 bij het opnieuw opstarten van de Ronde van Kloosterburen is er een sponsorcontract getekend voor 5 jaar. Dit contract is inmiddels verlengd met 3 jaar.

De ronde van Kloosterburen Rabobank Leek
Tekenen sponsorcontract Rabobank Noordenveld West Groningen

De Rabobank sponsort zowel professionals, maar ook kleine evenementen als de Ronde van Kloosterburen worden van harte ondersteund. De heer Robert Seinen vindt leefbaarheid op het platteland een belangrijk aspect binnen de maatschappelijk verantwoordelijkheid van de bank. De Rabo Dikke Banden Race is niet alleen een leuk plaatselijk sportevenement. De wedstrijd daagt jonge kinderen uit om te bewegen en te interesseren voor de wielersport. Kloosterburen is een mooi voorbeeld van enthousiasme onder de jeugd. Ruim 100 kinderen in de basisschool leeftijd verschijnen hier aan de start. De heer Seinen gaf zaterdag 27 juni 2015 zelf het startschot en huldigde de deelnemers van de Rabo Dikke Banden Race voor hun sport prestatie.

Ronde van Kloosterburen Rabo Dikke Banden Race Rabobank R Seinen
Start Rabo Dikke Banden race met de heer Seinen, Rabobank

Uienbokaal

De uienbokaal zijn 2 leiders prijzen in zowel de categorie Dames, junioren/amateurs/elite zonder contract als de Heren amateurs/sportklasse. Voor de renners is het een extra geld prijs en eeuwige roem door hun naam op de grote ui te zetten.

Uienbokaal, leidersprijs, vrouwen 2017