Parcours

Het Parcours van de Ronde van Kloosterburen krijgt ieder jaar veel lof van renners en de KNWU. Het is een mooi rondje van 1150 meter.  In het parcours, plaatselijk bekend als rondje Singel, zitten een viertal bochten. Voor de laatste bocht vanaf de Kloostersingel wederom naar de Hoofdstraat vanuit oostelijk richting is een bocht die met beleid genomen moet worden. Het stuk achterop de Kloostersingel is een stukje open vlakte dat betekent dat daar behoorlijk wind gepakt kan worden. Dit is toch ook iets om rekening mee te houden. In deze moderne tijd is bijna een unicum aan het worden een parcours zonder drempels en weg versmallingen.
Het parcours is kort, maar niet gemakkelijk.

Omdat het parcours relatief kort is worden er veel ronden gereden dat heeft een meerwaarde voor het publiek. de wedstrijden zijn zo goed te volgen.

De inwoners van Kloosterburen weten van de Ronde van Kloosterburen ieder jaar weer iets gezelligs van te maken. In de tuinen rond het parcours staan partytenten en barbecue’s, buren, vrienden, familie hebben hun wielerfeestje. De Ronde van Kloosterburen is het eerste evenement in een reeks van activiteiten in de feestweek.

Overal langs het parcours is publiek, 2017