Ronde Miss

Ronde Miss zijn is niet zomaar wat.  Je moet een praatje kunnen maken met sponsoren en renners. Je bent bij ieder startschot. Bij de prijsuitreikingen deel je de bloemen uit en zoals het bij de oudere groepen renners hoort, er wordt gezoend. Niet te onderschatten je staat de hele dag op hakken, mooi te zijn met bloemen en een sjerp van de Rabobank.  De organisatie krijgt ieder jaar van juryleden en renners complimenten aan het adres van onze Ronde Miss-en. Ze zien er representatief uit en weten de Ronde van Kloosterburen goed op de kaart te zetten.

Kirsty Werkman en Richelle Breemhaar hadden in  2016  hun debuut als Ronde Miss, Het was een geslaagde première. De hele dag lachen, en op enorme hakken lopen. Niet verlegen zijn, een praatje kunnen houden als de speaker de microfoon onder je neus houdt.  Kloosterburen kan  trots zijn op een stel enthousiaste Ronde Miss-en. Beide dames hebben meteen  laten weten dit  jaar weer van de partij te willen zijn.

Kirsty Werkman en Richelle Breemhaar kennen de Ronde van Kloosterburen al vanaf de (her)start  in 2011. Sportief als ze zijn hebben ze in hun jonge jaren allebei op het podium gestaan bij de Rabo Dikke Banden Race. Na hun fiets carrière zijn ze allebei vrijwilliger geworden bij het wielerevenement. Drie jaar liepen ze met de catering kar. Van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat, zorgden zij dat alle vrijwilligere een natje en een droogje kregen. Deze belangrijke taak is inmiddels overgenomen door andere enthousiaste meiden.

Ons visitekaartje voor 2018

Foto’s gemaakt door Jolanda Staal.

Klik hier voor de foto’s van de Ronde Miss in de Ronde van Kloosterburen 2017.

Ronde Missen vanaf 2011

2011 Manon Alles en Marleen Stuive
2012 Manon Alles en Kirsten Meijer
2013 Minou Hegge en Daphne Dalhuisen
2014 Minou Hegge en Daphne Dalhuisen
2015 Minou Hegge en Daphne Dalhuisen
2016 Richelle Breemhaar en Kirsty Werkman
2017 Richelle Breemhaar en Kirsty Werkman
2018 Richelle Breemhaar en Kirsty Werkman